3 oplossingen om dat geweldige gevoel terug te krijgen

Ik sta in de winkel.

Na lang aarzelen schaf ik ‘m aan. Mijn nieuwe agenda voor 2014.

Het vervult me met opwinding. En dat gevoel ken ik.

Ik was 24 toen ik de man van mijn leven ontmoette én we een eigen bedrijf startten.

7 dagen per week, 11 uur per dag, gesprekken, klanten, opdrachtgevers en, al snel, onze eerste medewerkers.

Als ik er nog aan denk!

Om eerlijk te zijn had ik in mijn enthousiasme nogal wat te leren.

Dat tientallen medewerkers tientallen onderonsjes, affaires, conflicten, crises en brandjes betekenen.

Maar ook eenheid, humor, hoogtijdagen en successen.

Als ondernemer maak je alles mee, in alle toonaarden en verschijningsvormen.

Wat ik boven alles leerde, is dat je te allen tijde moet weten wat je in je hart wilt.

Waar je op aanstuurt. Samen. Met jouw ploeg, jouw team, jouw divisie.

Nu we er toch zijn. Wat drijft jou? Waarom dit bedrijf? Waartoe? Met wie en wanneer?

Duidelijke antwoorden op zulke (bijna-nooit-meer-gestelde) vragen maken dat je het allemaal weer helder op je vizier hebt.

Dat je weer weet waar je het voor doet. Dat geweldige gevoel terug krijgt.

En dat gevoel wilt delen met je team. Zodat het weer aansluiting vindt bij wat jij bedoelde toen je begon.

Slaag je daarin, dan heb je de basis voor succesvol leiderschap heroverd. En dat is vast 1 oplossing die voor je gaat werken. Wat de andere 2 zijn, lees je in het artikel hierna.

Voor nu: tot snel. Want als jij ook gezien, gehoord én gevolgd wilt worden dan help ik je graag op weg!

Met hartelijke groet,
Tineke

PS In maart 2014 start ik mijn nieuwe en exclusieve VIP-Coaching Groep. Speciaal voor vrouwelijke ondernemers die naar betere resultaten en meer vervulling verlangen. Inspiratie, uitwisseling van ervaringen, waardevolle tips en praktische cases brengen ook jouw leiderschap naar het volgende level. Binnenkort meer daarover in deze nieuwsbrief met een aantrekkelijk en eenmalig aanbod!

—————————————————————————————————————————-

[ARTIKEL]
3 Oplossingen Om Dat Geweldige Gevoel Terug Te Krijgen

Oplossing 1. Ken je drijfveren
Waar doe je het voor? Tijd voor een kleine check up. Want waar je het voor deed, is misschien niet meer waar je het voor doet. Mijn vraag aan jou is dan ook: Waar doe je het voor – nu?

En als tweede: waar sta je – nu?

Succesvolle ondernemers hebben niet zelden een team tot hun beschikking. Om daar te komen hebben ze een hele ontwikkeling doorgemaakt. Of dat een doelbewuste ontwikkeling is, is een tweede. Vaak beginnen ze maar ergens in hun enthousiasme en realiseren ze zich op een dag dat ze het niet meer naar hun zin hebben of dat resultaten uitblijven.

Ik ontmoet veel vrouwelijke ondernemers die in de loop der jaren hebben ingeboet aan levenslust, energie en focus. Ze leven een beetje bij de dag en hopen alleen nog op het succesvol overleven van de crisis. Maar omdat het ondernemers zijn, lijden ze daaronder. Ze kwijnen weg! En hun team, dat de leider nu eenmaal volgt, brengt het er niet veel beter vanaf. Hoe dit te doorbreken?

Mijn pleidooi is: sta opnieuw stil bij je drijfveren. Breng opnieuw in kaart wat de basis is voor jouw bedrijf. Wat wil je in je hart bereiken? Jouw drijfveren zijn je startmotor. Ze vormen je vertrekpunt; je zuiden. Van daaruit bepaal je de stip op je horizon; je noorden.

Oplossing 2. Bring back that loving feeling
Weet je waar je het voor doet? Dit is je platform voor het opnieuw inspireren van je team. Want door je drijfveren te delen, vinden je medewerkers (en je klanten!) weer aansluiting bij jou.

Je drijfveren vormen de basis voor een heldere visie en duidelijke doelen. Ik hoor wel eens zeggen: “Maar ik had nooit eerder een visie en dat ging prima”. Maar als ik vraag: “Wanneer was dat precies?”, blijkt dat toch wel wat lang geleden. Dat is ook logisch. In de beginfase van je bedrijf handel je vaak maar zo’n beetje voor de voet weg. Maar is er eenmaal een team, dan liggen de zaken anders. Voor teamsucces zijn een visie en doelen noodzakelijk – in welke vorm dan ook.

Oplossing 3. Meten is weten
Visies … zijn dat niet van die vage teksten? Zo recht vanachter de bestuurstafel? Die geen medewerker in his right mind kan navertellen?

Nou …

Als het goed is, niet! Ik zou er zo-een in elk geval niet willen. Een visie waar je wat aan hebt, geeft namelijk aan wat je wilt. En niet hoe het zou moeten zijn, zoals veel visies doen. Jouw visie en doelen vormen de meetlat in jouw bedrijf. Voor procedures en processen. En, net zo belangrijk, voor de gewenste houding en het gedrag, naar elkaar en naar de klanten. Is daar helderheid over, dan levert je dat duidelijke afspraken, een goede structuur, hoge betrokkenheid en optimaal resultaat op.

Lijkt je dit allemaal wat veel voor jouw drukke schema? Dat kan ik me voorstellen :). Ik help je er dan ook graag bij. Sterker nog: als je deelneemt aan mijn VIP-Coachingprogramma’s, dan beginnen we ermee!

Tot binnenkort voor meer daarover!

Comments are closed.