Man up | Doen of Niet Doen?

Vergadertafels … ze zien er zo onschuldig uit.

Maar laat je niet foppen.

Ze zijn vaak een bron van ergernis voor de mannen en vrouwen die eraan moeten werken.

Veel van de vrouwen voelen zich er overdonderd, overruled of gewoonweg niet gehoord.

Veel van de mannen vragen zich af waarom de vrouwen er zitten als ze zich toch niet laten horen of zien.

Herkenbaar?

Meestal geef ik mijn vrouwelijke cliënten wat tools voor een man-proof communicatie die goed wordt gehoord en begrepen.

Echter, authenticiteit is net zo belangrijk.

Want die maakt je onderscheidend en interessant om naar te luisteren. Zelfs aan die tafel waaraan het allemaal moet gebeuren.

Hoe pak je dit aan? Doe je voordeel met de 3 meest voorkomende praktijkcases en vind je eigen stem.

———————-

CASE 1. ‘Get a grip!’ – verstandig?
Topvrouw heeft het helemaal ‘gehad’ met Topman, de hoogste baas in de organisatie. Hij vindt intimidatie een prima leiderschapsstijl, valt haar openlijk af en houdt zich niet aan afspraken. Zijn gedrag wordt een toenemend probleem, met name in vergaderingen. Ze wil hem ermee confronteren.
Mijn advies: don’t. Dat heet: maak er geen aanspreekgesprek van. Dergelijke gesprekken brengen namelijk niet altijd het resultaat waarop je hoopt (wijst de praktijk uit). Stel hem in plaats daarvan de vraag: “Ik merk aan je dat je niet gelukkig bent met hoe het gaat. Wat gaat er precies anders dan je wilt en wat kan ik daarin voor je betekenen?” Deze vraag biedt ruimte aan een inhoudelijk relevant gesprek. Het dwingt namelijk tot het specifiek maken van eventuele ‘niets-gaat-hier-ooit-goed’ en ‘wat-zit-iedereen-eigenlijk-te-doen-hier’ en biedt een gerede kans om daarover in gesprek te gaan.

CASE 2.  We zien u graag. En wel zo.
Om de top te bereiken is het vaak nodig om concessies te doen aan wat jij als authentiek ervaart. Dat begrijp je en daar deal je mee. En dan: verrassing! Eenmaal aan de top verzoekt de organisatie je blijmoedig om je ‘meerwaarde als vrouw’ voor de organisatie zichtbaar te maken. Oké …
Mijn advies: getuig van je ‘meerwaarde als vrouw’ door goed te kijken en te luisteren naar mannen én vrouwen in je omgeving en te vertrouwen op je eigen kunnen. Gebruik je uitstekende opleiding, je gezonde verstand en je natuurlijke feeling voor wat er klopt en wat niet. Op elk niveau van grote meerwaarde voor elke organisatie :)!

CASE 3. Zeg ’t eens!
Meest gehoorde vraag van de vrouwelijke professionals in mijn praktijk: Hoe dring ik tijdens vergaderingen door tot mijn mannelijke collega’s/bazen/bestuurders?
Meteen maar mijn advies: Vergaderingen zijn vaak als een potje basketbal voor veel mannen: wie scoort het eerst, het best, het vaakst?
Heb jij het idee dat er van alles aan de gang is waar je geen grip op hebt en voel je je niet serieus genomen? Realiseer je dat de mannen aan tafel niet die bedoeling hebben. Het is gewoon hun manier van vergaderen. Wil je dus een punt maken, doe dat dan gewoon en laat je niet afleiden. Krijg je die ruimte niet? Vraag erom. Sta vervolgens open voor interactie. Luister naar de gezichtspunten, toets of je ze goed begrepen hebt en verwoord je visie erop. Herhaal. Succes!

Comments are closed.